Dzień Czekolady - warsztaty kulinarne z Panią Kasią w ramach cyklu „Pasje naszych bliskich”
Liczba odwiedzających:
90
Czekolada jest nie tylko pyszna, ale i zdrowa. Zmniejsza zmęczenie, poprawia nastrój, dodaje energii, łagodzi stres, przyspiesza metabolizm, wspomaga układ odpornościowy, pobudza pracę nerek, poprawia krążenie, opóźnia procesy starzenia, chroni przed nowotworami i wspomaga pracę mózgu. Warto jednak pamiętać, że im więcej kakao w czekoladzie tym lepsza dla naszego organizmu, a im więcej cukru i innych dodatków tym bardziej sprzyja otyłości i cukrzycy.
12 kwietnia, z okazji Dnia Czekolady, gościliśmy w naszej grupie mamę Ani. Pani Kasia upiekła ciasto czekoladowe, które przedszkolaki dekorowały płynną czekoladą: mleczną, gorzką lub białą. A potem z apetytem zjadły- to była prawdziwa czekoladowa uczta. Bardzo dziękujemy!