Międzynarodowy Dzień Gofra - warsztaty kulinarne z Panią Kasią w ramach cyklu „Pasje naszych bliskich”
25 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Gofra. Choć tradycja jedzenia gofrów wywodzi się z Belgii, to znane i uwielbiane są już na całym świecie. Dzień Gofra to dobra okazja, aby przypomnieć sobie jak bardzo je lubimy. Chrupiące na zewnątrz, puszyste w środku, suche lub z ulubionymi dodatkami- zjadane ze smakiem- kojarzą się nam z wakacjami nad morzem ale nie tylko…
W miniony poniedziałek przedszkolaki, wspólnie z mamą Ani, obchodziły Dzień Gofra. Dzieci dowiedziały się, z jakich składników powstaje ciasto na gofry, a także jakie urządzenia potrzebne są do ich wykonania. Zapach pieczonych gofrów rozchodził się po całym przedszkolu. Wszyscy zajadali się pysznymi goframi z dżemem, kremem czekoladowym lub cukrem pudrem. Gofry smakowały znakomicie! Dziękujemy Pani Kasiu!
W miniony poniedziałek przedszkolaki, wspólnie z mamą Ani, obchodziły Dzień Gofra. Dzieci dowiedziały się, z jakich składników powstaje ciasto na gofry, a także jakie urządzenia potrzebne są do ich wykonania. Zapach pieczonych gofrów rozchodził się po całym przedszkolu. Wszyscy zajadali się pysznymi goframi z dżemem, kremem czekoladowym lub cukrem pudrem. Gofry smakowały znakomicie! Dziękujemy Pani Kasiu!