Zadania i obowiązki specjalisty do spraw żywienia i zaopatrzenia
Zgodnie ze statutem:
§ 26. Do zadań specjalisty(ds żywienia i zaopatrzenia) w przedszkolu należy:
1) sprawowanie opieki nad całością pomieszczeń i sprzętu przedszkola,
2) dokonywanie zaopatrzenia w żywność, środki czystości i materiały,
3) zaopatrywanie w odzież ochronną i prowadzenie jej ewidencji,
4) prowadzenie ewidencji środków trwałych i przedmiotów nietrwałych,
5) prowadzenie magazynu żywnościowego i dokumentacji magazynowej,
6) sporządzanie dekadowych jadłospisów zgodnie z obowiązującymi normami,
7) kontrola pracy kuchni i prawidłowości żywienia dzieci,
8) uczestniczenie wspólnie z dyrektorem w planowaniu wydatków budżetowych,
9) zbieranie odpłatności od rodziców dzieci,
10) wykonywanie czynności związanych z systemem HACCP.